Energia-illasta kotiin ajaessani emerituspäätoimittaja Jarmo Virmavirta ilmoittautui tukijoukkoihin. Arvostan soittoa. Turun Sanomat oli ensimmäinen vakituinen työpaikkani, Jartti päätoimittajana, minä toimittajan raakileena.
Maakuntamatkailun kohteena tänään Myllymäen broileritila Ruskolla. Nykyinen isäntä Mikko Nikula on koulutukseltaan fyysikko, iso-isänsä perustamalla tilalla. Fyysikon koulutuksesta Mikon isä tokaisi aikoinaan, että "kai se on ihan hyvä kanankasvattajan perustutkinto." Mikko ehti työskennellä myös Nokiassa sen huippuaikoina.
Keskustelimme maatalouspolitiikasta ja lihantuotannosta. Punaisen lihan kysyntä laskee, broilerin kasvaa. Suomalaiset syövät kanaa noin 120 miljoonaa kiloa vuodessa. Mikko ihmetteli miten valtio ja kunnat ostavat ulkomailta pakastettua broilerinlihaa, joka ei täytä niitä vaatimuksia mitä suomalaiselle tuottajalle asettavat?
Myös maatalouden tukipolitiikka on sitä merkillisempää, mitä enemmän siihen perehtyy.
Pauli Aalto-Setälä
Pauli Aalto-Setälä on saaristossa asuva kokoomuksen kansanedustaja, joka lopetti yritysjohtajana, jotta voisi keskittyä kokonaan suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen sekä Saaristomeren pelastamiseen.